środa, 24 lutego 2016

babka

Polecam smaczną babkę. Jak to zrobić?
 Potrzeba trochę czasu, mąki, jajek, masła, cukru, proszku...


Tak bez cudowania, wszystkie składniki dobrze  mieszamy ze sobą.


Wyrabiamy ciasto.


Potem  wkładamy do foremki i pieczemy.


Ciasto wyrośnie i nabierze koloru, po około 50 minutach.


Po upieczeniu studzimy i wyjmujemy kładąc dołem do góry, żeby udekorować.


Doskonale sprawdzi się lukier cytrynowy.


Ostudzoną babkę  smarujemy lukrem, który ładnie się rozpłynie.


Gdy po chwili lukier zastygnie, kroimy ... 


Naprawdę smaczne, lekkie i aromatyczne :) 


Składniki: 3 szklanki mąki, szklanka cukru, kostka masła, 4 jaja, rodzynki, czubata łyżeczka proszku do pieczenia.
Czas przygotowania 15 minut , pieczenie w 180 st. C/50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz