piątek, 5 lutego 2016

kiełbaski

Czego można się spodziewać, po takim tytule ? 
Jak wygląda parówka,każdy wie:)) ale jaka jest w cieście ?   


Tak wygląda parówka w cieście :))


Do przygotowania niezbędne są: parówki, ciasto zwykłe lub francuskie,
 jajko, patyczki, wałek, nóż i piekarnik :) 


Wałkujemy ciasto, potem zawijamy parówki i sklejamy końce ...


Następnie, układamy patyczki na styk, do boków i nacinamy :)


Potem sklejamy końce...


Tak przygotowane kiełbaski, układamy na blachę, smarujemy jajkiem i dajemy przyprawy.
Ja dałem paprykę, oregano i kminek :)


Teraz wstawiamy do piekarnika :) 


Pieczemy 25-30 minut / 180 st. C 


Podajemy na ciepło, zimno... z zupą ... lub zjadamy, bez nic :))) 

2 komentarze:

  1. Wyglądają smakowicie. Też robię w cieście,ale tu bardzo podoba mi się formą.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Witam ! To fajny wyrób cieszy oko i smakuje :) Dziękuję :)

      Usuń