środa, 17 lutego 2016

kruche maślane

Smaczne ciastka z zamrażarki, czy to możliwe ? Oczywiście :)


 Prosto i szybko możemy sobie sami przygotować, a smakuje lepiej niż z cukierni.


Dużą paczkę herbatników 300-400 gr , kruszymy blenderem i dodajemy rozpuszczone masło.


Dokładnie mieszamy i nakładamy do mufinkowej blaszki, zaklejonej folią spożywczą.


Małą szklanką odciskamy zagłębienia.


Tak przygotowane, wkładamy do zamrażarki na 30 minut.


Po schłodzeniu wyjmujemy z blaszki i mamy gotowa podstawę naszego deseru :) 


Miseczki napełniamy serkiem owocowym.


Dodajemy bitą śmietanę...


Żeby dodać smaku i uroku :) dorzucamy kandyzowaną wisienkę :) 


Na taki deser nikt się nie obrazi :) Polecam :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz