wtorek, 2 lutego 2016

kwaśnica

Góralski kapuśniak, z kiszonej kapusty :) na żeberku.
Taką kwaśnicę, jedliśmy dawno temu w Zakopanem :))


Ładny kawałek żeberek wieprzowych, gotujemy do miękkości :) 


W trakcie gotowania wieprzowiny, szykujemy włoszczyznę, ziemniaki,kapustę i przyprawy...


Gdy mięso jest ugotowane, wyjmujemy do pokrojenia... i wówczas do rosołu wkładamy resztę :)


Gotujemy tak długo, aż kapusta będzie miękka...


Pod koniec gotowania, dodajemy kawałki mięsa, żeby przeszły kwaśnym smakiem kapusty :)


Podajemy z pieczywem :)


Również można serwować bez chleba, zawsze będzie doskonale smakować :))

2 komentarze:

  1. Tu trzeba dodać, że kapusta kiszone na końcu, bo warzywa będą długo twarde.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...no pewnie, włoszczyzna w paskach ugotuje się w kilka minut i potem kapusta :)

      Usuń