poniedziałek, 7 marca 2016

z kapustą

Pierogi z kapustą i grzybami.


Bardzo proste i pyszne danie.


Potrzebujemy tylko trochę kapusty, grzyby i mąkę :) 


Jeżeli to mamy, wtedy szybko przygotujemy pierogi z kapustą.


Ciasto jest bardzo ważne.


Dlatego oprócz mąki, soli i wody dajemy trochę serca.


Tak jak dzielny kucharz pomocnik Gisia :) 


Wszystko wie :) i jak tylko zobaczy, że w kuchni coś się dzieje...od razu przybiega do pomocy...


Mały strażnik jakości wykonania ...


Jedne pierogi gotujemy, drugie pierogi pieczemy... 


Potem gotowane  hartujemy w zimnej wodzie...


Żeby odsmażyć...


Upieczone w piekarniku, są gotowe do jedzenia :)


Same lub z czerwonym barszczem ... :) 


Naprawdę dobre jedzenie :) 


Dla dobrych ludzi :) 

6 komentarzy:

  1. Delicious food.Good work Dariusz and family.God bless you.

    OdpowiedzUsuń
  2. Delicious food.God bless you Dariusz and family.

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy ja się mogę wprosić na te pyszności. Siedzę w fotelu, piję herbatę, czytam i czytam i czuję zapach kapustki z cebulką. Omamy zapachowe mnie dopadły :)
    Jak ja lubię takie jedzonko :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam :). Cieszę się, że się podoba. Zawsze coś tutaj się dzieje...Pierogi w tym roku często występują na scenie naszej kuchni :) Pozdrawiam ! Dziękuję bardzo za miły komentarz !!!

      Usuń