sobota, 7 maja 2016

Schab z rodzynkami

Dlaczego nie? ... jeżeli nie ma w domu śliwek, to są może rodzynki.
Schab upiekłem w piątek do chleba, ale wyszedł dopiero w sobotę na obiad.


Ładny kawałek schabu około 1,5 kg  nacieramy solą, przyprawami i czosnkiem z olejem 1/2 szkl.
Robimy w środku dziurę nożem i faszerujemy. w naczyniu z tłuszczem wkładamy do pieca.


Pieczemy 90 min. / 200 st.C. po wystudzeniu kroimy w plastry i dodajemy do kanapek.
 Jak nie zejdzie na kanapki, to  kroimy na porcje obiadowe i dodajemy włoszczyznę. 


Wstawiamy na 40 min / 180 st. C  do piekarnika. Po zapieczeniu mamy sos i mięso.


 Można go podawać z chlebem, ziemniakami lub makaronem.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz