sobota, 7 maja 2016

schab z rodzynkami

Dlaczego nie :) jeżeli nie ma w domu śliwek, to są rodzynki.
Schab upiekłem w piątek do chleba, ale plany domowe się zmieniły i wyszedł w sobotę na obiad.


Ładny kawałek schabu około 1,5 kg  nacieramy solą, przyprawami i czosnkiem z olejem 1/2 szkl.
Robimy w środku dziurę nożem i faszerujemy. Tak przygotowany w naczyniu wkładamy do pieca.


Pieczemy 2 h / 185 st.C. Po wystudzeniu kroimy w plastry i dodajemy do kanapek.
 Ja pokroiłem schab na porcje obiadowe i dodałem włoszczyznę. 


Wstawiłem na 40 min / 180 st. C  do piekarnika.


Schab rozpływał się w ustach :) Sos wyszedł przepyszny :)
 Można go podawać z chlebem, ziemniakami lub makaronem :) 
Polecam ! Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz