piątek, 29 lipca 2016

cukinia faszerowana

Cukinia :) to świetne warzywo, które można wykorzystać w różnych potrawach :)
Nigdy cukinia nie występuje sama :) zawsze ma dobre i  smaczne towarzystwo :)


Żeby nafaszerować cukinię  musimy przygotować farsz i wyczyścić ją z nasion :)


Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser :) przyprawy sól, pieprz  ... 


Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy...


Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier :)


Tak przygotowany farsz jest gotowy do zjedzenia, ale napełniamy nim wydrążone cukinie :)


Wstawiamy do piekarnika na 40-50 min/ 200 st. C ...


Po takim pieczeniu mamy bardzo smaczne faszerowane cukinie :)


Podajemy od razu lub potem  po podgrzaniu :) 


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz