piątek, 29 lipca 2016

Cukinia faszerowana

Cukinia to świetne warzywo, które można wykorzystać w różnych potrawach.
Nigdy cukinia nie występuje sama, zawsze ma dobre i  smaczne towarzystwo.


Żeby nafaszerować cukinię  musimy przygotować farsz i wyczyścić ją z nasion.


Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser, przyprawy sól i pieprz  ... 


Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy...


Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier.


Tak przygotowany farsz jest gotowy do zjedzenia, ale napełniamy nim wydrążone cukinie.


Wstawiamy do piekarnika na 30-40 min/ 200 st. C ...


Po takim zapieczeniu mamy bardzo smaczne faszerowane cukinie.


Podajemy od razu lub potem  po podgrzaniu. 


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz