niedziela, 10 lipca 2016

przekąski z kiełbasą

Na drogę, w podróż, na piknik... :) dobra przekąska 


Jak widać niewiele potrzeba żeby przygotować sobie fajną przekąskę :)


Ciasto drożdżowe wałkujemy na grubość 6-8 mm ...


Wycinamy krążki...


Wałkujemy i dodajemy kiełbasę, cebulę, szpinak i ser...


Zawijamy boki i zakręcamy jak krokiety...


Dla niecierpliwych jest wersja maxi :)


Taki "krokiet", to już słuszna porcja :)


Wszystko smarujemy rozbitym jajkiem, nacinamy i wstawiamy do pieczenia na 30 min/ 200 st.C 
Jak zostanie trochę ciasta, to możemy ulepić bułkę :)


W piekarniku wszystko pięknie wyrasta :)


Jak widać  pięknie się upiekły, jeszcze lepiej smakowały :) Polecam ! ! ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz