piątek, 18 listopada 2016

pierogi z mielonym indykiem

Pierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki :) 


Ciasto robimy z 1/2 kg mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody :)
Mięso mielone 1/2 kg z indyka doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko i trochę bułki tartej...


Ciasto wałkujemy i wycinamy :) nakładamy mięso i lepimy pierogi...


Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody.
Po wypłynięciu pierogów i zagotowaniu ponownym wody ....wyławiamy po 2-3 minutach...


Potem hartujemy w zimnej wodzie... lub podajemy od razu gorące :) np. z kwaśną śmietaną...


Zahartowane wkładamy do lodówki, zamrażamy...lub zostawiamy do odsmażenia :)


Odsmażane pierogi smakują najlepiej :) Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz