środa, 22 lutego 2017

pieczeń wołowa

Dzisiaj soczysty udziec wołowy z piekarnika.


Jak przyrządzić takie mięso? Należy przygotować ładny kawałek mięsa i zestaw przypraw...


...na 1 kg mięsa: łyżeczkę soli, łyżeczkę papryki, pół łyżeczki pieprzu i pozostałe przyprawy
wg gustów smakowych....czosnek, rozmaryn, bazylia, oregano...


Gdy chcemy poprawić kształt pieczeni, to obwiązujemy sznurkiem...
Po przyprawieniu chowamy do lodówki na noc.


Pieczemy przy użyciu rękawa w 200 st.C / 60 minut,
jeżeli mamy większy kawałek np. 1,5 kg wówczas 90 minut


Pod koniec pieczenia ostrożnie przecinamy rękaw i jeszcze chwilę dopiekamy.


Następnie studzimy upieczone mięso...


...chowamy do lodówki i jak "dojrzeje" mamy super wędlinę na kanapki.


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz