środa, 15 marca 2017

Pieczeń z kiszoną kapustą.

Dobra pieczeń dla każdego, kto lubi kiszoną kapustę i mielone :) 


Potrzebujemy: 0,5 kg mielonego, 0,5 kg kapusty, jajko, przyprawy, bułkę tartą....


Kapustę odsączamy i kroimy, wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy.


Przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy.


Pieczemy w piekarniku 60 min / 200 st.C - pół godziny pod przykryciem  i kolejne pół bez :)
Potem schładzamy i chowamy do lodówki. Serwujemy na zimno :)


Smacznego !!!

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo fajnie! muszę kiedyś spróbować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam! ... tylko trzeba dobrze schłodzić :) najlepiej całą noc. To taka nietypowa wariacja kuchenna :) ale jest tak jak napisałem kto lubi kiszoną kapustę będzie zadowolony :) Pozdrawiam !

      Usuń
  2. Ciekawy przepis :), muszę w przyszłości zrobić taką pieczeń :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam ! ...wariacje kuchenne są na czasie :)...nie chciało mi się kulać kotletów i tak zrobiłem :) dla smakoszy :) ja lubię :)

      Usuń