środa, 12 kwietnia 2017

Pulpety w sosie grzybowym.

Polecam pyszne pulpety w sosie, z makaronem. Szybkie i bardzo smaczne danie.


Potrzebujemy 1/2kg mielonego, 1/2kg włoszczyzny, garść suszonych grzybów,
 2 jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, coś zielonego.


Z mięsa, jajek, soli, pieprzu, bułki i szczypiorku wyrabiamy masę na pulpety.
Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, żeby zmiękły.


Włoszczyznę gotujemy 5min.  z kostką rosołową w 2-3 litrach wody.


Odsączamy grzyby i kroimy drobno w kostkę, żeby dodać o bulionu.


Po dodaniu grzybów, blendujemy całość do konsystencji sosu.


Teraz lepimy pulpety i wrzucamy do gotującego się na średnim ogniu sosu.


Po kilku minutach danie jest gotowe.
Podajemy z makaronem na gorąco.


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz