czwartek, 4 maja 2017

Naleśniki ogórkowo czosnkowe ze szczypiorkiem.

Doskonała propozycja na smaczny obiad, to świeżo upieczone naleśniki.


Tym razem naleśniki na słono z twarożkiem i dodatkami.


Ciasto naleśnikowe robimy ze szklanki mleka, jajka, szczypty soli, mąki i wody.
Wszystko miksujemy razem do uzyskania odpowiedniej rozlewającej się konsystencji.


Do farszu potrzebujemy twarożek, ogórek, szczypiorek, czosnek, sól, pieprz i trochę śmietany.


Ogórek ucieramy na tarce, odsączamy wodę. czosnek wyciskamy przez praskę, szczypiorek drobno kroimy.


Wszystkie przygotowane składniki łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem.
Dobrze wymieszane schładzamy w lodówce.


Na patelni smażymy blade placki, żeby można było potem podsmażyć.


Po usmażeniu na placki nakładamy farsz i zawijamy.


Tak przygotowane możemy schować do lodówki. 


Potem na czas obiadu odsmażamy z obu stron na złoto brązowo.


Podajemy na gorąco, chrupiące naleśniki z kwaśną śmietaną, posypując zieleniną.


Smacznego ! 

4 komentarze: