czwartek, 4 maja 2017

Surówka grillowa w 10 minut.

Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka na grilla i nie tylko.
Wg tego przepisu surówki wystarczy dla 10 grillujących osób.


Skład:
Kapusta 1,5-2 kg. Papryka: żółta, zielona, czerwona. Cebula: czerwona, biała. Czosnek 5-10 ząbków.
 Cukinia ~0,3 kg. Oregano 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, ocet 2 łyżki, olej 3 łyżki, sól i cukier po  1 łyżce.


Kapustę i pozostałe warzywa ucieramy na tarce, po uprzednim umyciu i oczyszczeniu.


Kapustę na grubych oczkach 2 kg utrzemy w 3 min., pozostałe ucierania to kolejne 3 min.,
Olej, ocet, cukier, sól, oregano i pierz dodajemy do całości i dokładnie mieszamy. 


Po przełożeniu do misek posypujemy zieleniną.


Chowamy do lodówki i rozpalamy grilla.


Smacznego!!! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz