poniedziałek, 1 maja 2017

Sznycle z indyka w chrupiącej panierce.

Polecam pyszne kotlety na szybki obiad wg prostego domowego przepisu.


Potrzebujemy tylko mięso, sól, pieprz, jajka, bułkę tartą, mąkę i tłuszcz do smażenia.


Kotlety przyprawiamy dobrze solą i pieprzem.


Otaczamy bułką, jajkiem, bułką i dopiero mąką wówczas się nie przypalają.
Smażymy na złoto brązowo z dwóch stron i już.



Serwujemy gorące sznycle z indyka w grubej chrupiącej panierce.


Smacznego !!!

6 komentarzy:

  1. ach, jak ja lubię panierkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chrupiąca panierka to zdecydowanie to, co tygryski lubią najbardziej;) Ja co prawda wpierw panieruję w mące, ale zawsze warto wypróbować coś innego;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie te tygrysy :) :) :) ...spróbuj :) nawet trzy razy w bułce ale na końcu mąka, wówczas kotlety nie palą się na brązowo na patelni jak w przypadku bułki...przynajmniej u mnie tak się kiedyś działo :) Pozdrawiam !

      Usuń
  3. Ciekawy przepis ale mam jedno pytanie: Czy między bułką a mąką też zamaczamy w jajku? dziękuję za odpowiedź

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ! Dziękuję :) tak zawsze możemy zamoczyć w jajku wówczas mamy konkretną panierkę ilość warstw jest opcjonalna...ważne żeby na wierzchu była mąka jako ostatnia, wówczas można kotlety dobrze wysmażyć, bo się nie palą na czarno jak w przypadku bułki tartej...Jeżeli smażymy kolejne partie kotletów, to warto wytrzeć papierem kuchennym patelnię i dać nowy tłuszcz... :)

      Usuń