poniedziałek, 5 czerwca 2017

Czosnkowe kotlety chlebowe.

Ciekawa propozycja na fajny obiad, kotlety z chleba.


Chleb kroimy , czosnek i koperek drobno siekamy, jajka i mleko wlewamy miski i dobrze mieszamy.


Pokrojone składniki wkładamy do miski i dolewamy jajka..., solimy, pieprzymy.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30-60 min. do lodówki.


Potem na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżką masę chlebową i smażymy chwilę z dwóch stron.


Smacznego ! 

4 komentarze:

  1. lubię:) nie ma marnowania chleba

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam ! Miło widzieć :) ... a tak się stało, że upiekłem 3 chleby... ale ktoś wyjął z zamrażarki chleb sklepowy i rzeczywiście jedli upieczony domowy, a tamtego nie :)... ale kotlety z czosnkiem, szczypiorkiem ...itd. każdy chciał :) więc nie ma marnowania :) ...Pozdrawiam !

      Usuń
  2. A to z całego bochenka chleba? a jajek jest pięć czy cztery?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...chleba jest tyle ile masz w domu :) tutaj nie ma dokładnych proporcji, ponieważ różnie bywa :) to jest propozycja co zrobić :) ...pokrój chleb w kostkę dodaj co chcesz i rozmieszaj jajka z mlekiem, a następnie dodaj do pokrojonego chleba...jak będzie za rzadkie to wsyp jeszcze chleba lub z dwie czubate łyżki mąki... i jak będzie to wg ciebie dosyć gęste, to rozgrzej patelnię z tłuszczem i usmaż na złoto brązowo z dwóch stron... jak placki ziemniaczane :) ...to się szybko robi :) trzeba być czujnym żeby nie przypalić :) smakuje obłędnie :) polecam :)

      Usuń