czwartek, 11 stycznia 2018

Pulpety

Delikatne w smaku pulpety, to zawsze dobra propozycja na obiad.


Potrawa, która smakuje zarówno dużym jak i małym.


Skład: 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki, 1 jajko, łyżka majeranku, szczypta pieprzu, szczypta soli.
Wszystko mieszamy razem w misce, a  dla poprawienia konsystencji dosypujemy bułki tartej.


Jak mamy przygotowane mięso, to przed ugotowaniem na niespodziankę możemy je
 nadziać, np. groszkiem i marchewką, które fajnie się wkomponują smakowo w pulpetach.


Następnie w 2 l wody gotujemy bulion lub groszek z marchewką i gdy woda się zagotuje
dodajemy pulpety, które gotujemy od czasu wypłynięcia około 5-8 minut.


--


Podajemy na gorąco z czym kto lubi :z ziemniakami, ryżem, makaronem lub z pieczywem.


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz