piątek, 17 sierpnia 2018

Sałatka pomidorowo serowa

Sałatka letnia, która najlepiej smakuje gdy pomidory są "prawdziwe" 


--


--


Skład: 5-7szt. pokrojonych pomidorów, 250-300 g utartego żółtego sera, 2 cebule, 1 papryka, 
0,6 - 0-8 kg kapusty pekińskiej, ~10 pomidorów koktajlowych, kilka łyżek oleju, sól i pieprz.


Kapustę kroimy lub szatkujemy i przekładamy do miski,
 gdzie układamy warstwowo po kolei przygotowane produkty.


Ser ucieramy na grubych oczkach tarki.


--


Całość przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiając solidnie olejem.
Jeżeli chcecie można dodać majonez zamiast oleju lub kwaśną i gęstą śmietanę.
Sałatkę możemy też przed podaniem wymieszać. Serwujemy schłodzoną +2 - +8 st. C.


Smacznego ! 

2 komentarze: