środa, 28 sierpnia 2019

Filet z mintaja

Bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne danie, jak ktoś lubi ryby oczywiście. 


Skład: ryba 500 g (filet mrożony 5 % glazury), 2 jajka, 1 szklanka mąki, cytryna, sól i pieprz.
*** Olej, patelnia, papier kuchenny. Opcjonalnie przyprawa do ryby.


Rybę rozmrażamy, osuszamy na papierze, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy.


Następnie panierujemy : w mące - jajku - mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, najpierw
po pół minuty z każdej strony, żeby panierka dobrze przywarła, a potem na złoto brązowo po 4 min.
Serwujemy na gorąco z czym kto lubi: ryż, ziemniaki, pieczywo lub z samą surówką.
Prosty, smaczny, szybki w wykonaniu obiad lub dobra kolacja.


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz