tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post1412521836918342346..comments2024-02-02T18:36:24.079+01:00Comments on Chleba naszego: Skrzynka jabłekDariusz Podlasekhttp://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-79629176826480799862017-03-01T12:53:06.616+01:002017-03-01T12:53:06.616+01:00Nie wiem jak to jest naprawdę ale chyba dwa sposob...Nie wiem jak to jest naprawdę ale chyba dwa sposoby są dobre :) ważne żeby słoiki zassały pokrywki i żeby wytępić jakieś drobnoustroje....ja robię pokrywkami do dołu, a zona pokrywkami w górę i potem przewraca po wyjęciu...do ostudzenia... Ja tez mam jakieś takie swoje czary mary, że jak nakrętka nie trzyma mocno to popuści i w ten sposób eliminuję złe weki, bo od razu widzę gdzie wypłynęła zawartość... Dzisiaj będę robił coś z jabłkami, bo dostaliśmy dwie skrzynki i teraz widzę po tym pytaniu, ze muszę się zastanowić jak zrobić :) Może wypróbuję metodę pasteryzacji w piekarniku... jeszcze nie wiem... Pozdrawiam ! Zachęcam do wekowania domowego, jak również do innych produkcji :) Dzisiaj na blogu furrorę zrobił domowy schab parzony :) już chyba kilkaset wyświetleń... można i trzeba w domu robić jak najwięcej, ponieważ w sklepach przemysłowe wyroby bywają paskudnie chemiczne...Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-65410662246456073332017-03-01T11:20:14.854+01:002017-03-01T11:20:14.854+01:00ojej, ja zawsze pasteryzuję nakrętkami do góry - j...ojej, ja zawsze pasteryzuję nakrętkami do góry - jest logiczne wytłumaczenie dlaczego nakrętkami do dołu? pytam bo ja to taki z doskoku przetwórca domowy :)dyziocha77https://www.blogger.com/profile/17789550364615391844noreply@blogger.com