tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post2337925031886347968..comments2024-02-02T18:36:24.079+01:00Comments on Chleba naszego: Schaby parzone, w czterech smakachDariusz Podlasekhttp://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-3176139215016740982022-04-14T12:56:35.231+02:002022-04-14T12:56:35.231+02:00Wkladamy te schaby juz do wrzątku czy do zimnej wo...Wkladamy te schaby juz do wrzątku czy do zimnej wody? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06676447710930470892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-31642154911671265562021-07-23T11:46:37.351+02:002021-07-23T11:46:37.351+02:00This is Great Article. You are post informatics bl...This is Great Article. You are post informatics blog so keep posting.<br /><a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.techdost.dialkaro" rel="nofollow">Service provider app</a><br /><a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=official.techdost.app" rel="nofollow">Top SEO company in Meerut</a><br /><a href="https://www.techdost.com/digital-marketing-institute-meerut-school/" rel="nofollow">Digital Marketing Institute in Meerut</a><br /><a href="http://davmeerut.org/" rel="nofollow">Top 10 CSBE Schools in Meerut</a><br /><a href="https://www.sattakingresultchart.com" rel="nofollow">Desawer Satta King Chart</a><br /><a href="https://www.techdost.in/" rel="nofollow">Website Design Company Meerut</a><br /><a href="https://www.sattakingresultchart.com/live/" rel="nofollow">Satta King Live Result</a><br /><a href="https://www.thesabera.com/category/entertainment/" rel="nofollow">Entertainment News Update</a><br /><a href="https://www.geekyarea.com/meerut-based-company-launched-a-free-app-get-new-customers-while-you-are-sitting-at-home/" rel="nofollow">Home services app Free</a><br /><a href="https://geekdost.com/how-to-take-a-screenshot-on-iphone-without-a-thumbnail-preview-on-screen/" rel="nofollow">Take Screenshot on iPhone</a><br /><a href="https://dialkaro.techdost.com/" rel="nofollow">Free Home Services App in India</a><br />Rahul Sharmahttps://www.blogger.com/profile/11014978942550808361noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-66925041733929587802021-07-10T20:48:35.303+02:002021-07-10T20:48:35.303+02:00Pończochy? Serio? Plastik nie nadający się do kont...Pończochy? Serio? Plastik nie nadający się do kontaktu z żywnością i to podgrzany do takiej temperatury? Wiem że to sposób z lat 60-tych, ale teraz przy kiedy ludzie posiadają wiedzę i środki to pończochy???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-15971566104984794932021-05-26T00:27:40.956+02:002021-05-26T00:27:40.956+02:00Bridging corporate meetings with conference attend...Bridging corporate meetings with conference attendance could be the next step in this all-in-one model and This approach meets new market needs while also providing greater security for event hosts. <a href="https://www.virtualedge.org/how-to-write-the-best-post-event-thank-you-email/" rel="nofollow">thank you note after party to guests</a> and <a href="https://www.virtualedge.org/how-to-write-a-speaker-biography-for-a-conference/" rel="nofollow">speaker examples</a>Rianhttps://www.blogger.com/profile/00834074347641593111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-35399065510448710252020-11-17T15:43:35.828+01:002020-11-17T15:43:35.828+01:00Very useful post. Thanks for sharing this.
Photo ...<br />Very useful post. Thanks for sharing this.<br /><a href="https://www.retouchingzone.com/" rel="nofollow"> Photo Retouching Services </a><a href="https://www.retouchingzone.com/"> Photo Retouching Services </a>https://www.blogger.com/profile/15551970399355189980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-30743946884774614372019-09-09T13:04:25.314+02:002019-09-09T13:04:25.314+02:00Przypadkowo zajrzałam. Czytam, czytam i oczu nie m...Przypadkowo zajrzałam. Czytam, czytam i oczu nie mogę oderwać. Świetne przepisy. Pozwoli pan że wypróbuję kilku. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17282617995070752978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-71961130908684287442019-08-11T12:34:21.522+02:002019-08-11T12:34:21.522+02:00Nie trzeba dodawać peklosoli do peklowania wystarc...Nie trzeba dodawać peklosoli do peklowania wystarczy zwykła sol.widac kto robi wędliny Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08352058500885981561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-63854947123427990792019-07-11T11:35:32.640+02:002019-07-11T11:35:32.640+02:00Nice blog, visit Mutual Fund Wala for Mutual Funds...Nice blog, visit Mutual Fund Wala for Mutual Funds India, Mutual Fund Companies and Mutual Fund Agent.<br /><a href="https://www.mutualfundwala.com" rel="nofollow">Mutual Fund Companies</a>Mutual Fundwalahttps://www.blogger.com/profile/14872666802137680747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-5722782263284727312019-05-29T06:55:15.250+02:002019-05-29T06:55:15.250+02:00Keep it for more updates about this blog. Get the ...Keep it for more updates about this blog. Get the best Web Designing and Digital Marketing Services.<br /><a href="https://www.ogeninfo.com" rel="nofollow">Website Designing Company in Delhi</a>OGEN Infosystem (P) Limitedhttps://www.blogger.com/profile/16785546439044621384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-87719302311009927142019-05-11T05:30:15.681+02:002019-05-11T05:30:15.681+02:00Very nice food recipe. Thanks for give to us nice ...Very nice food recipe. Thanks for give to us nice information and tell for us how to make this food. For portrait photography, e-commerce business, Photoshop need product photo editing making n images pop up. Provide to do product photo editing. We provide high-quality e-commerce product photo editing service at a competitive price from Clipping Expert Asia. If, you want to take this service then please you contact with us.<br /><a href="https://clippingexpertasia.com/ecommerce-product-photo-editing" rel="nofollow">product photo editing</a> | <a href="https://clippingexpertasia.com/clipping-path-service" rel="nofollow">clipping path service</a><br /><br /><br /><br />Masonhttps://www.blogger.com/profile/11976374397942193902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-47263858142596959752019-04-06T05:34:14.783+02:002019-04-06T05:34:14.783+02:00Pisze pan peklowanie na sucho. Czy to znaczy że do...Pisze pan peklowanie na sucho. Czy to znaczy że dodaje pan soli peklowej (saletry,nitrytu.. etcetera)Juliusz Kalodonthttps://www.blogger.com/profile/10246832184250581699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-48877323784399494572018-11-14T21:11:34.321+01:002018-11-14T21:11:34.321+01:00Witam,
Będę robić kiełbasę czosnkową bez wędzenia ...Witam,<br />Będę robić kiełbasę czosnkową bez wędzenia proszę o wiadomość czy można taką kiełbasę podsuszyć w piekarniku z termoobiegiem.Ile trzeba ją suszyć w piekarniku. Może trochę w piekarniku a resztę przy kaloryferze. Bardzo proszę o podpowiedź.PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18092259165845951063noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-30714141054082406102018-09-18T10:37:53.079+02:002018-09-18T10:37:53.079+02:00Just awesome and home made things are always my fa...Just awesome and home made things are always my favorite . Thank your for this well post . <a href="http://clippingpathking.com/" rel="nofollow">Clipping Path</a> | <a href="https://removewhitebackground.com/" rel="nofollow">Remove White Background</a> | <a href="https://www.productphotoediting.com/" rel="nofollow">Product Photo Editing</a>Md Solaiman Hossainhttps://www.blogger.com/profile/08167937480086527591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-56514789277730352852018-06-28T22:46:39.136+02:002018-06-28T22:46:39.136+02:00... great :) I'm glad that the post comes in h...<br />... great :) I'm glad that the post comes in handy :) best regards :) Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-50030869928989781192018-06-26T11:50:30.077+02:002018-06-26T11:50:30.077+02:00I really appreciate this post. I’ve been looking e...I really appreciate this post. I’ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it<br /><a href="https://www.clippingsolutions.com" rel="nofollow">Thanks</a> <br /><br />Clipping Solutionshttps://www.blogger.com/profile/16126945506709626936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-31442147939566338102018-02-02T14:27:36.547+01:002018-02-02T14:27:36.547+01:00Nie musi gotować godzinami wystarczy ze sól jeat j...Nie musi gotować godzinami wystarczy ze sól jeat jodowana. Ja tak popsułam wygląd.ellutkahttps://www.blogger.com/profile/07633082902206618347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-74935360049227056382017-11-27T11:25:36.438+01:002017-11-27T11:25:36.438+01:00:) jakie były kolory to widać na zdjęciu... i każd...:) jakie były kolory to widać na zdjęciu... i każdy jest inny ...różowy, blady, burawy...<br />O.K.<br /> Zamieńcie połowę soli kamiennej/// tej -grubiziarnistej-nieoczyszczanej-niejodowanewj-bez antyzbrylaczy-bez bieli tytanowej- nie płukanej :) /// na łyżkę soli peklowej, potem obracajciew co 6 h mięso i wycierajcie soki co drugi raz, żeby wnikało dłużej w mięso z każdego boku... niech się pekluje 5 dni tj. 5x24h a nie tylko 36h i wtedy dopiero zaparzajcie na średnio-małym ogniu. :) :) :) Generalnie schab wychodzi zawsze podobnie ale nigdy tak samo. Żeby było tak samo trzeba mieć receptę z morlin lub sokołowa... " Mięso wieprzowe, sól, izolat białka sojowego, białko zwierzęce, stabilizatory E 450, 451, 452, 331, substancja zagęszczająca E 407, malto dekstryna, przeciwutleniacze E 316, E 300, wzmacniacz smaku E 621, regulatory kwasowości E 326, E 261, hemoglobina, przyprawy, aromat, substancja konserwująca E 250, barwnik E 120..." Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-75734015887453410152017-11-26T17:58:05.769+01:002017-11-26T17:58:05.769+01:00Pal licho kolorek ważne, że jest pyszny...Pal licho kolorek ważne, że jest pyszny...Beata Ohttps://www.blogger.com/profile/06166795415665261413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-20155077931730774692017-10-30T10:16:14.770+01:002017-10-30T10:16:14.770+01:00Żeby w środku był kolor czerwony potrzebna jest só...Żeby w środku był kolor czerwony potrzebna jest sól peklowa. Tak sobie myślę ,że Pan Darek nie dał peklowej ,a jest różowo w środku. Dzięki peklowaniu mięso na dłużej zachowuje świeżość, odpowiednią barwę i konsystencję. A jak długo te schabiki można przechowywać ? agnieszkahttps://www.blogger.com/profile/13387497690939291014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-47620884310225087582017-10-02T08:25:48.261+02:002017-10-02T08:25:48.261+02:00...ostatni wpis z wczoraj jest w tym samym temacie......ostatni wpis z wczoraj jest w tym samym temacie tj. raz sparzony 20 min. i nie jest taki różowy :) może jak są schaby z zwierząt karmionych czymś...to jest bardziej kolorowe...albo za stare wieprzki lub za młode nie wiadomo... :) Pozdrawiam :) Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-31271736129378442062017-10-01T17:49:24.058+02:002017-10-01T17:49:24.058+02:00Dziękuję będę próbować dalej bo bardzo odpowiada m...Dziękuję będę próbować dalej bo bardzo odpowiada mi to mięsiwo. Pozdrawiam :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10160302102357716650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-11046396624333852172017-09-30T11:21:12.888+02:002017-09-30T11:21:12.888+02:00...może dosypać soli peklowej... może zamienić sól......może dosypać soli peklowej... może zamienić sól na morską niejodowaną lub himalajską... może ciut krócej i na zmniejszonym ogniu zagotowywać.... ciężko tak coś z daleka ...Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-89042094514957949672017-09-30T09:41:05.789+02:002017-09-30T09:41:05.789+02:00Mój schabik robiony 3 krotnie był pyszny ale blady...Mój schabik robiony 3 krotnie był pyszny ale blady......co mu zrobić by się zaczerwienił;) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10160302102357716650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-5546631131861966882017-09-25T08:30:51.366+02:002017-09-25T08:30:51.366+02:00Anna Skrzypkowska /// ile pani zrobiła tych schabó...Anna Skrzypkowska /// ile pani zrobiła tych schabów? To jest mięso "zapeklowane na sucho" i sparzone, jeżeli Pani sobie gotuje godzinami jakieś tam mięso itd. to może być, szare, suche, wiórowate itd.... proszę nie wypisywać takich dziwnych tekstów... nie sprawdzając jak to się robi, bo nie wiem czemu ma to służyć. Proszę również o link lub adres strony gdzie mógłbym zobaczyć Pani wędliny... D.PodlasekDariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-49926297029230461882017-09-25T08:23:07.104+02:002017-09-25T08:23:07.104+02:00:) ...tzn. że kupiłem w sklepie i zrobiłem zdjęcie...:) ...tzn. że kupiłem w sklepie i zrobiłem zdjęcie ??? :) :) :) <br />Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.com