niedziela, 10 lipca 2016

Pierogi z rybą

Tak z rybą :) Pierogi mogą być z wszystkim  również z rybką ;-) 


Dzisiaj w piekarniku pierwszy raz zrobiłem pierogi z rybą :) Bardzo fajnie wyszły :)


Filety bez ości rozmrażamy i osuszamy, potrzebujemy jeszcze koperek, cebulę i przyprawy...


Rybę skrapiamy sokiem z cytryny lub octem żeby uzyskać kwaskowatość i też rybka lepiej smakuje...
Przyprawiamy klasycznie lub jak kto lubi :)


Rybę kroimy, cebulkę, ser i koperek też...


Na drożdżowym cieście wykładamy przygotowane produkty i lepimy...


Po kolei koperek, ser, rybka, cebulka...


Dla smakoszy oczywiście większe porcje...


Trzy kawałki ryby, więcej sera... :)


Wszystko smarujemy rozbitym jajkiem i pieczemy w 200 st.C/ 25 min


Pięknie przypieczone i pyszne pierogi z rybą !!! :-) 


Upiekłem pierwszy raz w życiu, ale polecam każdemu :) Chrupiące pierogi z rybą !!!

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł! Połączenie pierogów i ryby jest super! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za wizytę :) Pomysł przypadkowo wpadł mi do głowy... :), potem spojrzałem do internetu i okazało się, że ludzie robią takie dziwne pierogi :) nawet na święta i wigilię :) Pozdrawiam !

      Usuń