środa, 15 marca 2017

Placki z kiszonej kapusty, z pieczarkami.

Wiem już kiedyś były ale trochę inne, a są tak smakowite, że trzeba je robić częściej :)
Pomysł na takie placki...z bloga dolcevitainmykitchen.blogspot.com 


Oczywiście moje są inne, bo zawsze coś tam dorzucę :) np. pieczarki...


Potrzebujemy: 1/2 kg kapusty, 1 szkl. mąki, 1 szkl.mleka, kilka pieczarek, 
przyprawy, coś zielonego, patelnię, tłuszcz i już.


Grzyby podsmażamy, kapustę odsączamy i kroimy, ....


Do miski wrzucamy kapustę, przyprawy, pieczarki, czosnek, zielone...
 podlewamy mlekiem i dosypujemy mąkę- mieszamy łyżką żeby wyszło nam ciasto na placki.


...rozgrzewamy patelnię i smażymy na złoto-brązowy kolor :) 


Po usmażeniu placki na chwilę układamy na papier, żeby odsączyć je z tłuszczu.
Podajemy na gorąco lub na zimno :)


Smacznego !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz