czwartek, 27 lipca 2017

Rolady mięsne z mielonego

Polecam łatwy sposób na upieczenie mięsa na obiad lub do kolacji.


Potrzebujemy: mięso mielone, sól, pieprz, majeranek, paprykę, czosnek i pietruszkę.
Zestaw dodatków do mięsa można dowolnie modyfikować... podstawą jest sól i pieprz.


Mięso  wrzucamy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Czosnek i pietruszkę siekamy drobno, pozostałe produkty są już gotowe.


Wyrabiamy całość dokładnie na jednolitą masę 


Wykładamy na folię i rolujemy.


Pieczemy w 200 st.C / 40-50 min. i bez folii dopiekamy 10 min. lub do uzyskania żądanego koloru.


Po upieczeniu studzimy i chowamy do lodówki, gdy chcemy roladę pokroić na kolację.
Serwujemy na gorąco  15 min. po upieczeniu do obiadu.


Jeżeli chcemy podać  roladę jeszcze inaczej, to proponuję w sosie. 


Smacznego ! 

2 komentarze:

  1. Piekę czasem rolady,świetne do pieczywa na kanapce:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;-) ... szybka i czysta "robota" :) :) :)

      Usuń