tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post2128753515156599073..comments2024-02-02T18:36:24.079+01:00Comments on Chleba naszego: Schab pieczony Dariusz Podlasekhttp://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-59808812453859953842021-01-12T14:48:46.628+01:002021-01-12T14:48:46.628+01:00Wypróbuję.Mam nadzieje na soczyste mieskoWypróbuję.Mam nadzieje na soczyste mieskoMeg7559https://www.blogger.com/profile/00491292765991849796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-85185886929009826462019-12-30T07:33:03.863+01:002019-12-30T07:33:03.863+01:00Witam. Pyszny ten schab :) zrobiłam na gorąco na o...Witam. Pyszny ten schab :) zrobiłam na gorąco na obiad i nawet dzieci niejadki probowaly:) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11897690488331076940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-20410599734050463912017-05-25T19:34:19.926+02:002017-05-25T19:34:19.926+02:00Smażymy na smalcu i do naczynia dodajemy też smale...Smażymy na smalcu i do naczynia dodajemy też smalec/ nie podlewamy bo jest obsmażony i niechętnie oddaje soki poza tym tylko na końcu ściągamy pokrywkę więc nie przeszkadzamy niech się upiecze. :) Ciesze się, że się podoba :) <br />P.S. Olej powyżej 80 st.C staje się trucizną i generalnie dziennie potrzebujemy małą łyżeczkę dobrego oleju na zimno np. w sałatce itp. z margarynami jest jeszcze gorzej... nawet sól jest napompowana chemią tzn. antyzbrylacze-jodowanie, jakieś azotany i inne operacje...ja używam soli kamiennej z Kłodawy niejodowanej tzw. do przetworów :) dużo tego typu numerów przeforsowano dla zdobycia kasy bez względu na zdrowie ludzi...ech rozpisałem się .........Pozdrawiam i powodzenia :) jak nie masz smalcu użyj oleju, ale powoli odstawiaj :) ...Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-20413194757318121612017-05-25T17:13:33.242+02:002017-05-25T17:13:33.242+02:00Witam, pięknie wygląda ten schabik i nabrałam ocho...Witam, pięknie wygląda ten schabik i nabrałam ochoty go zrobić. Mam pytanie : czy schab obsmażamy na patelni na jakim tłuszczu czy na suchej patelni i drugie czy schab w piekarniku podlewamy wodą?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-17534389359716457772017-05-13T14:26:05.044+02:002017-05-13T14:26:05.044+02:00Dziękuję :) ... Pozdrawiam!!!Dziękuję :) ... Pozdrawiam!!!Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-75957386924329394862017-05-13T13:16:32.576+02:002017-05-13T13:16:32.576+02:00SUPER
SUPER<br />lucynahttps://www.blogger.com/profile/04725792324688637700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-44438121274476996642017-04-15T14:17:07.200+02:002017-04-15T14:17:07.200+02:00Witam ! Dziękuję!
Bardzo się cieszę, że przepis s...Witam ! Dziękuję! <br />Bardzo się cieszę, że przepis się przydał i polecam również inne tzw. babcine przepisy ;-) <br />Sklepowe maja niestety długi skład...proszę poczytać..."Mięso wieprzowe, sól, izolat białka sojowego, białko zwierzęce, stabilizatory E 450, 451, 452, 331, <br />substancja zagęszczająca E 407, malto dekstryna, przeciwutleniacze E 316, E 300, wzmacniacz smaku E 621, <br />regulatory kwasowości E 326, E 261, hemoglobina, przyprawy, aromat, substancja konserwująca E 250, barwnik E 120..." Pozdrawiam ! <br />Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-45401983794327654332017-04-15T01:21:51.263+02:002017-04-15T01:21:51.263+02:00Zrobiłam schab, wg. Pana przepisu teraz na Święta ...Zrobiłam schab, wg. Pana przepisu teraz na Święta i wszyscy w domu się o niego niemal pobili....☺ skorzystam z Pana paru pomysłów w przyszłości, nie tylko na wyroby mięsne, gdyż od paru lat jestem fanem powrotu do babcinych - czyli zdrowszych jednak przepisów.....pozdrawiam serdeczniechasabhttps://www.blogger.com/profile/11383823183497961524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-74976782813942747632017-03-06T08:13:53.126+01:002017-03-06T08:13:53.126+01:00Witam! ... :) to najszybsza wędlina domowa :) Pozd...Witam! ... :) to najszybsza wędlina domowa :) Pozdrawiam ! Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-1670293242772940772017-03-05T22:29:55.349+01:002017-03-05T22:29:55.349+01:00Na kanapki - idealne mięcho! :)Na kanapki - idealne mięcho! :)Grunt to przepis!https://www.blogger.com/profile/07889161667090440852noreply@blogger.com