tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post7455974119647257919..comments2024-02-02T18:36:24.079+01:00Comments on Chleba naszego: Schab cebulowyDariusz Podlasekhttp://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-89542344307943290862018-02-28T10:15:43.364+01:002018-02-28T10:15:43.364+01:00Super :) kup sobie mąkę Szymanowska 480 lub Szyma...Super :) kup sobie mąkę Szymanowska 480 lub Szymanowska 750 ... jest b.dobra WARTO :) Pozdrawiam :) Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-30802777516951110992018-02-27T18:58:46.434+01:002018-02-27T18:58:46.434+01:00Dobry wieczór, jak obiecałam, bułki wyjęłam i nie ...Dobry wieczór, jak obiecałam, bułki wyjęłam i nie różniły się wyglądem od tych kupowanych u znanego piekarza za 90gr szt. A ja moje 12 bułeczek upiekłąm z przepisu <br /> "Bułki"za może 3 zł. A ten smak...bezcenny. Skórka trochę twarda, ale akurat to mi nie przeszkadza. Chyba trochę odjechałam przy doborze mąki. Poszłam za Twoją radą i piekłąm z mąki takiej jaka miałam: trochę luksusowej, wiekszość "chlebowej", która jak sama nazwa wskazuje służy do pieczenia bułek..hi hi..i szklanka razowej 1750. Ale i tak pyszne, a po kilku godzinach spędzonych w woreczku, nawet i skórka sie poddała.<br />Dziekuję, nie przestawaj gotować, a ja będę papugować:)))<br />Beatahttps://www.blogger.com/profile/09930783625563998228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-4346128234802759512018-02-27T10:24:16.376+01:002018-02-27T10:24:16.376+01:00:) Super :) Cieszę się, żźe przepis się spodobał i...:) Super :) Cieszę się, żźe przepis się spodobał i jest wykorzystany :) Pozdrawiam :) Jakie bułki upiekłaś? .... Ostatnio odkryłem mąkę Szymanowską i jest to najlepsza jakiej używałem ... :) Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-23740851401605810252018-02-26T21:24:08.989+01:002018-02-26T21:24:08.989+01:00Darku, schab nie tylko pięknie wygląda, ale jest n...Darku, schab nie tylko pięknie wygląda, ale jest naprawdę kruchy. Po za tym roboty z nim nie ma żadnej. Trochę sie bałąm o tą kruchość, bo na brzegach jakby zrobił się suchy, ale pod koniec polewałam wytworzonym sosem (pysznym)i pomogło. Teraz czas na wyjęcie Twoich bułek z piekarnika i zaraz będzie komentarz. <br />Beata Z Pruszcza Gd.<br />Pozdrawiam i zdrowia życzę na codzień.Beatahttps://www.blogger.com/profile/09930783625563998228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-76951787627046344892017-09-20T19:17:19.703+02:002017-09-20T19:17:19.703+02:00:) ja też nie chcę sobie komplikować i tak skompli...:) ja też nie chcę sobie komplikować i tak skomplikowanego życia :) więc prostota i smak w cenie :) Pozdrawiam ! Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-64155610661996684722017-09-19T20:07:06.284+02:002017-09-19T20:07:06.284+02:00wow - i juz wiem co upiekę na weekendowy obiad. Dz...wow - i juz wiem co upiekę na weekendowy obiad. Dziękuję. Lubię przepisy proste w wykonaniu ;-)Adrianna-pracaipasjahttps://www.blogger.com/profile/17669470974121073767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-66038806770742726472017-07-04T21:34:37.677+02:002017-07-04T21:34:37.677+02:00"Schab cebulowy"...
-to jest dokładnie t..."Schab cebulowy"...<br />-to jest dokładnie taka propozycja przygotowania jak widać powyżej :) <br />-smalec jest wskazany w tym przypadku, bo jest to schab wieprzowy i smalec wieprzowy<br />-przypraw można dodać ile się chce, a tutaj jest właśnie tyle ile potrzeba :) <br />-minimum nakładu maksimum smaku<br />-tłusty nie jest w ogóle ponieważ tłuszcz zostaje na dnie naczynia i potem służy jako sos jeżeli ktoś zechce <br />.... , .... , .... ....Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-23252183251312987822017-07-04T19:38:35.843+02:002017-07-04T19:38:35.843+02:00zamiast smalcu proponuje dodac maslo (zwykle badz ...zamiast smalcu proponuje dodac maslo (zwykle badz ziolowe/czosnkowe) i wiecej przypraw (ziola prowansalskie,czosnek itd.), schab bedzie bardziej aromatyczny i na pewno mniej tlusty niz w przypadku pieczenia ze smalcem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-80464823009832954962017-07-03T07:33:20.282+02:002017-07-03T07:33:20.282+02:00...witam :) pytanie pewnie do Teresy...ale myślę, ......witam :) pytanie pewnie do Teresy...ale myślę, że przy pokrojonym mięsie czas jest taki sam jak w tym przepisie :) Co innego gdy mamy grubą karkówkę w całości wówczas przeliczamy 1 kg/ 1 h ... :) Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-45534378076746439542017-07-02T19:42:05.265+02:002017-07-02T19:42:05.265+02:00A jak długo pieczesz karczek i tylko dajesz pieprz...A jak długo pieczesz karczek i tylko dajesz pieprz ,paprykę i sól<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02769438616148360144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-52054364590670249992017-07-01T15:34:10.274+02:002017-07-01T15:34:10.274+02:00...witam ! :) piekarnik załatwia 95 % :) i jest fa......witam ! :) piekarnik załatwia 95 % :) i jest fajny obiad :) Pozdrawiam !!! :) Dariusz Podlasekhttps://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-69568990335306702802017-07-01T13:48:29.490+02:002017-07-01T13:48:29.490+02:00Robiłam tak ale karczekRobiłam tak ale karczekTeresa.mojewyrobyhttps://www.blogger.com/profile/10270649864059026954noreply@blogger.com