tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post92596758651999937..comments2024-02-02T18:36:24.079+01:00Comments on Chleba naszego: Schab i szynka, podwędzane w balkonowej mini wędzarni.Dariusz Podlasekhttp://www.blogger.com/profile/08824353247670950190noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-69737637722091325022021-09-21T17:56:12.349+02:002021-09-21T17:56:12.349+02:00Tak bez peklowania i osuszania? Naprawdę? Przepis ...Tak bez peklowania i osuszania? Naprawdę? Przepis do niczego. Piotrhttps://www.blogger.com/profile/00733454356654788499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8484181101493104175.post-24574917194515493552019-04-03T21:57:14.344+02:002019-04-03T21:57:14.344+02:00Witam,
zupelnie przypadkiem trafilem na ta stronk...Witam, <br />zupelnie przypadkiem trafilem na ta stronke i nie zaluje ! <br />juz znalazlem pelno inspiracji na wiosenne weekendy :) <br />Jaki czas temu kupilem wedzarnie balkonowa, robilem w niej juz rybki (dwa razy) no i traflem na ten przepis. Oczywiscie sprobowalem i chcialem sie podzielic wrazeniami. <br />Ucze sie dopiero tej wedzarni, zatem musze dopracowac trzymanie odpowiedniej temperatury. Ale wnioski z podwedzania sa takie: <br />1) wedzilem grusza, szynka sie ladnie, rownomiernie obkopcila, zyskala ladny kolor po podwedzeniu. <br />2) nastepnie parzenie, tutaj nie bylo problemu <br />3) degustacja - wyglad i zapach zachecaly, a wiec kroimy. W srodku, mieso nie bylo slone, zastanawiam sie, czy nie powinienem go nakluc i wlozyc do solanki na jakis czas (np 2-3 godz) aby sol i przyprawy przeniknely do srodka? Bylo soczyste, mysle ze jeszcze chwile dluzej moglem ja parzyc. <br />4) przechowywalem w lodowce, owinieta w papier sniadaniowy, po czterech dniach bez oznak plesni i nieprzyjemnego zapachu, nei zrobila sie obslizgla jak niektore szynki sklepowe maja w zwyczaju. <br /><br />Wniosek: na pewno sprobuje ponownie :) Pinekhttps://www.blogger.com/profile/00466332746957529392noreply@blogger.com