sobota, 26 grudnia 2015

pierogi

Tradycja zobowiązuje ! 
Tradycja cieszy, zadowala i smakuje...
 Tak mogę napisać o naszych polskich pierogach, które często nazywamy ruskimi... 


Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane i tak to  jest u nas :) 


Nie muszę chyba nikogo przekonywać, że najlepsze są domowe :)


Jak jest mocna ekipa kucharzy, to nawet tak trudne wyzwanie nie sprawi kłopotu 


Pierogi ruskie :) w Rosji prawie nie znane :) u nas przed świętami zajmują całą kuchnię i potem...
  są najlepszym daniem wigilijnym :) 


Oczywiście, że są tez z kapustą.... jak również i ryby goszczą na stole... 


Pomimo, że jest ich najwięcej, to teraz gdy piszę ten post "ruskich..." już nie ma :))


Jak w każdym domu, tak również my zmieniliśmy przepis i dodajemy  koperek i czosnek :) polecam spróbować.


Dziewczyny lepią pierogi z kapustą i grzybami :)) tych jeszcze troszkę zostało. 


Jednak "ruskie" odsmażane, są nie do przejedzenia :) 

4 komentarze:

  1. Uwielbiam pierogi ruskie, zwłaszcza takie odsmażane na smalcu i koniecznie ze skwarkami:)
    Fajnie, że masz taką ekipę do pomocy w lepieniu pierogów:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. ...Też się cieszę z ekipy :))) Dziękuję za miły komentarz :))) Pozdrawiam ! :)) Ja robię wszystko oprócz lepienia :)) ale jak wszyscy są w szkole lub .... to lepię :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Wole ruskie od tych z mięsem sa rewelacyjne - takie odsmażane. Pychotka. Pozdrawiam ekipę lepiących pierogi.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo za wizytę w naszych skromnych progach :) Pozdrawiamy !!! Zapraszam częsciej!!! :)))

      Usuń