Tradycja zobowiązuje !
Tradycja cieszy, zadowala i smakuje...
Tak mogę napisać o naszych polskich pierogach, które często nazywamy ruskimi...
Niektórzy smakosze szczególnie cenią pierogi ruskie gotowane, a następnie odsmażane i tak to jest u nas :)
Nie muszę chyba nikogo przekonywać, że najlepsze są domowe :)
Jak jest mocna ekipa kucharzy, to nawet tak trudne wyzwanie nie sprawi kłopotu
Pierogi ruskie :) w Rosji prawie nie znane :) u nas przed świętami zajmują całą kuchnię i potem...
są najlepszym daniem wigilijnym :)
Oczywiście, że są tez z kapustą.... jak również i ryby goszczą na stole...
Pomimo, że jest ich najwięcej, to teraz gdy piszę ten post "ruskich..." już nie ma :))
Jak w każdym domu, tak również my zmieniliśmy przepis i dodajemy koperek i czosnek :) polecam spróbować.
Dziewczyny lepią pierogi z kapustą i grzybami :)) tych jeszcze troszkę zostało.
Jednak "ruskie" odsmażane, są nie do przejedzenia :)
Uwielbiam pierogi ruskie, zwłaszcza takie odsmażane na smalcu i koniecznie ze skwarkami:)
OdpowiedzUsuńFajnie, że masz taką ekipę do pomocy w lepieniu pierogów:)
Pozdrawiam
...Też się cieszę z ekipy :))) Dziękuję za miły komentarz :))) Pozdrawiam ! :)) Ja robię wszystko oprócz lepienia :)) ale jak wszyscy są w szkole lub .... to lepię :)))
OdpowiedzUsuńWole ruskie od tych z mięsem sa rewelacyjne - takie odsmażane. Pychotka. Pozdrawiam ekipę lepiących pierogi.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za wizytę w naszych skromnych progach :) Pozdrawiamy !!! Zapraszam częsciej!!! :)))
Usuń