Ciasto: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka cukru, 1 łyżka soli...
Do wody wkruszamy drożdże, wsypujemy cukier i 3 łyżki mąki, po wymieszaniu przykrywamy
na 10-15 min. do wyrośnięcia, po wyrośnięciu dodajemy do posolonej mąki i wyrabiamy ciasto.
Do wody wkruszamy drożdże, wsypujemy cukier i 3 łyżki mąki, po wymieszaniu przykrywamy
na 10-15 min. do wyrośnięcia, po wyrośnięciu dodajemy do posolonej mąki i wyrabiamy ciasto.
Kapusta 500-700 g : można poddusić, dodać grzyby... przesmażyć i wystudzone zawinąć
do pieczenia, ja dodałem po prostu dobrze odciśniętą i pokrojoną kiszoną kapustę.
do pieczenia, ja dodałem po prostu dobrze odciśniętą i pokrojoną kiszoną kapustę.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz