wtorek, 15 listopada 2016

Bułki z kapustą

Prosto, szybko, zdrowo i smacznie, a upieczone można zabrać ze sobą i zjeść wszędzie.


Ciasto: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka cukru, 1 łyżka soli...
Do wody wkruszamy drożdże, wsypujemy cukier i 3 łyżki mąki, po wymieszaniu przykrywamy
 na 10-15 min. do wyrośnięcia, po wyrośnięciu dodajemy do posolonej mąki i wyrabiamy ciasto. 
Kapusta 500-700 g : można poddusić, dodać grzyby... przesmażyć i wystudzone zawinąć
 do pieczenia,  ja dodałem po prostu dobrze odciśniętą i pokrojoną kiszoną kapustę.


Ciasto z kapustą zawijamy...


Układamy na blachę...


Smarujemy rozbitym jajkiem...  

                  
Nacinamy...


Wstawiamy do piekarnika na 30 min / 200 st.C


Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz