czwartek, 11 stycznia 2018

Sałatka z tuńczykiem

Dobra sałatka makaronowa z tuńczykiem, którą szybko możemy przygotować.


Potrzebujemy: 500 g ugotowanego makaronu, 2 puszki tuńczyka, puszkę fasoli, puszkę kukurydzy,
 marchewkę z groszkiem, 5 ogórków słodko kwaśnych, sól i pieprz, pół szkl. oleju i 4 łyżki octu.


Makaron gotujemy, w osolonej wodzie wg zaleceń producenta i dobrze schładzamy.
Tuńczyka, fasolę, kukurydzę, groszek... odsączamy, ogórki kroimy w kostkę.
Olej, ocet, sól i pieprz łączymy razem i będzie to sos do polania sałatki.


--


Jak wszystkie produkty mamy przygotowane, to wykładamy warstwami lub nie do miski.
Całość schładzamy w lodówce minimum przez jedną godzinę i potem serwujemy.


--


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz