Sałatka ryżowa z różnymi dodatkami, dla smakoszy sałatek:)
--
SKŁAD: 300g ryżu, b.duża czerwona papryka, duża cebula, 2 marchewki, 250g
czerwonej fasoli, 220g kukurydzy,3 duże korniszony, 200-250g sera żółtego,
do przyprawienia sól i pieprz, a dla połączenia wszystkiego 5 łyżek majonezu.
*** 300 g ryżu po gotowaniu- 750g, waga fasoli i kukurydzy po odsączeniu...
Ryż gotujemy na sypko i studzimy, paprykę-cebulę-ogórki-marchewkę kroimy
w kostkę , fasolę i kukurydzę płuczemy w b.zimnej wodzie-odsączamy na sitku
.
Ser żółty ucieramy na grubych oczkach tarki lub kroimy-bardzo drobno.
Wszystkie przygotowane produkty przekładamy do b.dużej miski i dokładnie
mieszamy, przyprawiamy wg smaku solą-pieprzem, potem dodajemy majonez
Serwujemy uprzednio dobrze schłodzone w lodówce.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz