Surówka z kiszonej kapusty, to jedna z moich ulubionych ...
--
SKŁAD: 1 kg kiszonej kapusty, 2 jabłka, 2 łyżki stołowe oleju, 2 łyżeczki
cukru, 1/2 dużej cebuli, 2 duże szczypty mielonego pieprzu czarnego.
Kapustę odcisnąć i pokroić, cebulę pokroić w kostkę, jabłka utrzeć na tarce.
--
--
--
--
Przygotowane produkty wkładamy do miski ,przyprawiamy pieprzem, dodajemy
cukier, wlewamy olej roślinny i całość dokładnie mieszamy, potem przekładamy
do lodówki i schłodzone przez minimum godzinę serwujemy do posiłku.
***opcjonalnie przyprawiamy wg swoich gustów smakowych np. więcej pieprzu...
--
--
SMACZNEGO !!!
Podziwiam Twoją pasję do gotowania a mówią,że mężczyźni nie powinni nic szukać w kuchni :) Naprawdę smacznie to wygląda.
OdpowiedzUsuń