Nie każdy lubi wątróbkę, jednak jest sposób żeby przemycić ją w kotletach
--
Przygotowanie: wątróbkę - 500g - 600 g smażymy ~3-5 min., a potem kroimy
w b.małą kostkę, żeby dodać do mielonego mięsa-500g z jajkiem i przyprawami.
Potem porcjujemy i formujemy kotlety, które wykładamy na blachę...
Pieczemy 25 min w 200 st. C - w funkcji góra/dół...
*** możemy tez usmażyć na patelni lub ugotować pulpety
--
Smacznego !
Nareszcie wiadomosci od Podlaskow :-) Juz tak sie za Wami stesknilam, ze moze byc nawet watrobka, chociaz miesozerna nie jestem :-)
OdpowiedzUsuńAle Podlaskowie uzalezniaja. To fakt. Pozdrawiam serdecznie cala Rodzinke :-)
(-: witam, wątróbka to nie mięso :) i jest bardzo dobra jak się dobrze zrobi :) Dziękuję i Pozdrawiam !!! p.s. czas leci jak rakieta, niedawno były święta, teraz ferie i tak to... maluchy chorują, więksi też... zima ma swoje prawa i obyczaje, ale wkrótce wiosna ogródek, słońce, ciepło...wszystko się wyrówna :) :) :)
UsuńI kolejna świetna inspiracja ;-) Dziękuję. Lubimy wątróbkę ;-) Na pewno wyjdzie pysznie ;-)
OdpowiedzUsuń:) wątróbka jest b.dobra ...nie wiem dlaczego dzieci unikają .... może w szkole dali jakąś gorzką podeszwę i potem nie chcą słyszeć :) Pozdrawiam !
Usuń