niedziela, 29 stycznia 2017

Kotlety z wątróbką

Nie każdy lubi wątróbkę, jednak jest sposób żeby przemycić ją w kotletach 


--


Przygotowanie: wątróbkę - 500g - 600 g smażymy ~3-5 min., a potem kroimy
w b.małą kostkę, żeby dodać do mielonego mięsa-500g z jajkiem i przyprawami.


Potem porcjujemy i formujemy kotlety, które wykładamy na blachę...


Pieczemy 25 min w 200 st. C - w  funkcji  góra/dół...
*** możemy tez usmażyć na patelni lub ugotować pulpety 


-- 


Smacznego ! 


4 komentarze:

  1. Nareszcie wiadomosci od Podlaskow :-) Juz tak sie za Wami stesknilam, ze moze byc nawet watrobka, chociaz miesozerna nie jestem :-)
    Ale Podlaskowie uzalezniaja. To fakt. Pozdrawiam serdecznie cala Rodzinke :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. (-: witam, wątróbka to nie mięso :) i jest bardzo dobra jak się dobrze zrobi :) Dziękuję i Pozdrawiam !!! p.s. czas leci jak rakieta, niedawno były święta, teraz ferie i tak to... maluchy chorują, więksi też... zima ma swoje prawa i obyczaje, ale wkrótce wiosna ogródek, słońce, ciepło...wszystko się wyrówna :) :) :)

      Usuń
  2. I kolejna świetna inspiracja ;-) Dziękuję. Lubimy wątróbkę ;-) Na pewno wyjdzie pysznie ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) wątróbka jest b.dobra ...nie wiem dlaczego dzieci unikają .... może w szkole dali jakąś gorzką podeszwę i potem nie chcą słyszeć :) Pozdrawiam !

      Usuń