niedziela, 29 stycznia 2017

kotlety z wątróbką

Nie każdy lubi wątróbkę :) jest sposób żeby jednak przemycić wątróbkę w kotletach :) ...


takie kotlety mielone z wątróbką  smakują wyśmienicie...


Przygotowanie jest bardzo proste :) Wątróbkę smażymy  kilka minut i potem kroimy
w małą kostkę, żeby połączyć z mielonym mięsem i przyprawami...


Potem dzielimy na porcje i formujemy ....tak przygotowane wykładamy na blachę...


pieczemy 25-30 min w 200 st.C ...


możemy tez usmażyć  na patelni lub ugotować pulpety :)  


Smacznego ! 


4 komentarze:

  1. Nareszcie wiadomosci od Podlaskow :-) Juz tak sie za Wami stesknilam, ze moze byc nawet watrobka, chociaz miesozerna nie jestem :-)
    Ale Podlaskowie uzalezniaja. To fakt. Pozdrawiam serdecznie cala Rodzinke :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. (-: witam, wątróbka to nie mięso :) i jest bardzo dobra jak się dobrze zrobi :) Dziękuję i Pozdrawiam !!! p.s. czas leci jak rakieta, niedawno były święta, teraz ferie i tak to... maluchy chorują, więksi też... zima ma swoje prawa i obyczaje, ale wkrótce wiosna ogródek, słońce, ciepło...wszystko się wyrówna :) :) :)

      Usuń
  2. I kolejna świetna inspiracja ;-) Dziękuję. Lubimy wątróbkę ;-) Na pewno wyjdzie pysznie ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) wątróbka jest b.dobra ...nie wiem dlaczego dzieci unikają .... może w szkole dali jakąś gorzką podeszwę i potem nie chcą słyszeć :) Pozdrawiam !

      Usuń