piątek, 6 kwietnia 2018

Surówka kapuściana z papryką

Pyszna i efektowna surówka z kapusty, dobra na każdą okazję: grill, obiad, kolacja...


--


Skład: pół główki kapusty, pół cebuli, pół główki czosnku, 3 x po pół papryki w różnych kolorach,
płaska łyżeczka soli, pół płaskiej łyżeczki pieprzu, łyżeczka cukru, 2-4 łyżki octu, 4-6 łyżek oleju.
Szczypiorek lub koperek do ozdobienia ale też do smaku lub czerwoną cebulę... 
Przyprawy proponuję żeby dostosować wg swojego smaku i preferencji, które wam odpowiadają.


Kapustę ucieramy na grubych oczkach, pozostałe warzywa kroimy w małą kostkę.
Tak przygotowane składniki układamy w miseczce wg swoich upodobań...


--


--


--


Jeżeli chcemy, to możemy przyprawić sałatkę od razu lub też przyprawy można 
połączyć razem i każdy potem sobie przyprawi po nałożeniu, na talerzu.


--


Sałatka dobrze się prezentuje również gdy jest pomieszana i przyprawiona w całości.


--


--


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz