Śledzie dobre na każdą okazję.
--
Skład: śledzie z oleju, cebula, jabłko, śmietana 18%, majonez, pieprz, mała szczyptka soli, zielone...
Majonez? wg mnie Tak !... jak nie mamy, to robimy /majonez-domowy-w-10-sek.
*** jeżeli ktoś nie może jeść majonezu, to można go po swojemu zastąpić jogurtem ...
wszelkie modyfikacje są wskazane, bo to mają być Wasze śledzie i mają Wam smakować
*** jeżeli ktoś nie może jeść majonezu, to można go po swojemu zastąpić jogurtem ...
wszelkie modyfikacje są wskazane, bo to mają być Wasze śledzie i mają Wam smakować
Śledzie z oleju odciekamy, cebulę kroimy w kostkę, jabłka ucieramy na grubych oczkach.
Zieleninę drobno kroimy...(szczypiorek, koperek, por...co tam akurat jest w domu )
Cebulę, jabłko, zieleninę, śmietanę, majonez... ciutkę soli i pieprz...
wrzucamy do miski i łączymy ze sobą mieszając dokładnie...
--
Następnie całość mieszanki wykładamy porcjami na półmisek/na "kupki"...potem układamy tam
po kolei nasze już zwinięte płaty śledziowe, które wcześniej lekko nacinamy wzdłuż pośrodku
(lepiej się zwija) zwinięte śledzie ozdabiamy od góry kapką majonezu, śmietaną i zieleniną...
Serwujemy dobrze schłodzone, reklamacji na pewno nie będzie :) Polecam każdemu, kto lubi.
po kolei nasze już zwinięte płaty śledziowe, które wcześniej lekko nacinamy wzdłuż pośrodku
(lepiej się zwija) zwinięte śledzie ozdabiamy od góry kapką majonezu, śmietaną i zieleniną...
Serwujemy dobrze schłodzone, reklamacji na pewno nie będzie :) Polecam każdemu, kto lubi.
Smacznego !
super śledzik
OdpowiedzUsuń