sobota, 14 września 2019

Surówka z kapusty... dwie wersje

Surówka z kapusty w dwóch wersjach: z olejem lub z majonezem.


--


Skład: kapusta 1 kg, pęczek koperku, 1 cebula, 1 por, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta,
majonez 4-5 łyżek, olej 3-5 łyzek, 2 łyzki octu, sól i pieprz do smaku wg swoich upodobań.


Warzywa dzielimy na pół i przygotowujemy surówki na dwa sposoby.
Do wersji z olejem szatkujemy kapustę, a do majonezowej ucieramy na tarce.
Pozostałe warzywa kroimy wg uznania(kostka,paski,...) i potem łączymy razem,
doprawiamy, mieszamy i przekładamy do misek, które należy umieścić w lodówce.


--


--


--


--


--


--


--


--


--


Serwujemy dobrze schłodzone, praktycznie pasuje do każdego posiłku.
  

Smacznego !!!


3 komentarze:

  1. Wyglądają tak smakowicie te suróweczki, że na pewno zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno zrobię, uwielbiam wszystko co ma w składzie kapustę.. 🙂 A te surówki wyglądają mega apetycznie😋😁

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczne surówki, będę robić, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń