niedziela, 27 października 2019

Zupa warzywna

Bardzo pożywna zupa warzywna.


--


Skład: 500 g kapusty(pół małej główki), 500 g kalafiora (same różyczki), 500 g fasoli, 3 kalarepy, 
1 papryka czerwona, 1 duża cebula, 1-2 duże marchewki, ziele angileskie 3-4 ziarna, liście
laurowe 3-4 listki, sól płaska łyżeczka, pieprz szczypta, opcjonalnie magi lub kostka bulionowa.


Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa wkładamy do dużego garnka z 3 litrami wody, 
dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości  ~15-20 minut od czasu zagotowania się zupy.


--


Serwujemy na gorąco posypane zieleniną, opcjonalnie podajemy pieczywo, grzanki.
Możemy również zabielić kwaśną śmietaną 18 % ale to tylko jak chcemy.


Smacznego ! 

1 komentarz:

  1. Wygląda apetycznie! :-)

    Zapraszam na mojego bloga
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń