Bardzo pożywna zupa warzywna.
--
Skład: 500 g kapusty(pół małej główki), 500 g kalafiora (same różyczki), 500 g fasoli, 3 kalarepy,
1 papryka czerwona, 1 duża cebula, 1-2 duże marchewki, ziele angileskie 3-4 ziarna, liście
laurowe 3-4 listki, sól płaska łyżeczka, pieprz szczypta, opcjonalnie magi lub kostka bulionowa.
Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa wkładamy do dużego garnka z 3 litrami wody,
dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości ~15-20 minut od czasu zagotowania się zupy.
--
Serwujemy na gorąco posypane zieleniną, opcjonalnie podajemy pieczywo, grzanki.
Możemy również zabielić kwaśną śmietaną 18 % ale to tylko jak chcemy.
Smacznego !
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com