poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Dyniowe curry

"Pumpkin curry", a tak po prostu  mięso w sosie z dynią.


Skład: 500 g mięsa na gulasz, 500 g włoszczyzny, 500 g puree z dyni, cebula, czosnek, smalec...
Przyprawy: sól, pieprz, curry, papryka...Dodatki : zielenina i opcjonalnie ostry pieprz cayenne


Pokrojone mięso smażymy i dusimy,podlewając lekko wodą, aż do miękkości.


Włoszczyznę i zamrożone puree gotujemy 10 min. od zagotowania.
Puree z dyni http://chlebanaszego.blogspot.com/2015/12/dynia.html ... 


Nastawiamy makaron, ryż czy ziemniaki, przyprawiamy mięso, sólą, pieprzem, curry, papryką.


Miękkie mięso dodajemy do garnka, również  przygotowaną cebulę, czosenk, coś zielonego,
chwilę jeszcze gotujemy 2-3 minuty i serwujemy gorące, pyszne jedzenie.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz