niedziela, 10 kwietnia 2016

Schab z ananasem

Nietypowe i smaczne danie dla wszystkich, którzy lubią schab serwowany inaczej.


--


Potrzebujemy: schab 1,3-1,5 kg, który kroimy na grube kotlety do rozbicia ; ananas świeży
lub z puszki odsączony, przyprawy, opcjonalnie do obiadu ryż i marchew z groszkiem.


--


Rozbite kotlety przyprawiamy klasycznie solą, pieprzem, papryką.....


Ananasa kroimy w kostkę i zawijamy w schaby, które spinamy wykałaczkami.


Tak przygotowane mięso możemy usmażyć w głębokim tłuszczu ~7-8 min,


W trakcie przygotowania schabów, gotujemy ryż i coś "zielonego"


Soczystą   roladkę schabową z ananasem, serwujemy na ciepło do obiadu lub na zimno
jako przekąskę praktycznie na każdą okazję, bez wykałaczek oczywiście. 


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz