niedziela, 1 maja 2016

Duże pierogi

Pierogi, to moja ulubiona potrawa, pizza też jest dobra, więc połączyłem
te dwie potrawy, ku uciesze wszystkich domowników.


Wszystko widać na zdjęciach, dlatego też nie będę się dużo rozpisywał...


Ciasto takie jak na pizzę i na chleb.


Nadzienie...jakie kto lubi...


Lepimy


Smarujemy jajkiem


Jeżeli zrobimy za dużo ciasta, to pieczemy bułki, a przed włożeniem do piekarnika
 dodałem do ciasta trochę płatków owsianych i mąki żytniej...


Pierogi pieczemy 25-30 min w temp. 180-200 st. C,

 Smacznego !

To mój setny post na blogu, założyłem go dzięki namowom żony i córki - Dziękuję !!!
Dziękuję również  bardzo, moim wiernym czytelnikom i gościom !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz