wtorek, 10 maja 2016

Kasza gryczana

Bardzo dobra i zdrowa kasza, wytworzona z obłuskanych nasion gryki. 
Nie zawiera glutenu, ale zawiera białko, tłuszcze, węglowodany, błonnik :)


Jeżeli kasza, to gulasz :)


Jak gulasz, to mięso, warzywa, sos, przyprawy i czosnek ...


Mięso smażymy, kaszę gotujemy, pozostałe produkty gotujemy jak rosół...


Po dodaniu przecieru ...sos wygląda blado, wówczas smażymy mieloną  paprykę na drugiej patelni :)
 zalewamy sosem i dolewamy po usmażeniu do gulaszu.


Jak już mamy kaszę i gulasz, to serwujemy :) ...


...oprócz kaszy i gulaszu można dodać jakąś zieleninę :) Ja dodałem młody szpinak, 
który już rośnie w naszym domowym ogródku :) Smacznego ! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz