sobota, 20 lipca 2019

Wieprzowina

Prosty, szybki i łatwy sposób na przepyszne danie.


--


Skład: mięso 500-600 g , cebula 4-6 szt., smalec 1/3 kostki ~70 g, sól i pieprz.


Mięso smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę...


--


--


Przykrywamy i dusimy ~10min do zeszklenia cebuli, mieszamy co jakiś czas. .


--


--


Jak zbierze się zbyt dużo wody na patelni, to 3-5 min. smażymy bez przykrycia.
Następnie dalej podduszamy 10 min na średnim ogniu i jest gotowe danie.
Serwujemy bardzo gorące  z czym kto lubi, chleb, ziemniaki, makaron, przyprawiamy solą i pieprzem na talerzu :) każdy wg swojego smaku. 


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz