piątek, 19 sierpnia 2016

placki z cukinii

Bardzo smaczne, złociste, chrupiące placki z cukinii :)
Kto lubi placki i spróbuje tych z cukinii ... to innych nie będzie chciał :) 


Umyta cukinię ucieramy na grubych oczkach...


Solimy, odstawiamy na 10 min i odsączamy...


Potem dodajemy jajka, cebulę, czosnek, przyprawy...


Na końcu dodajemy mąkę ...


Smażymy na złoto brązowo :)


Ogień ustawiamy na 2/3 mocy żeby nie spalić placków...


Usmażone podajemy z kleksem kwaśnej śmietany :) 


Smacznego ! 

2 komentarze:

  1. Robiłam przedwczoraj. Dodałam kilka ziemniaków startych na drobnej tarce oraz majeranek. Było pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Coś jest w tej cukinii :) Ja utarłem małe cukinie na placki, a duże poszły do faszerowania... Zapach, smak i wygląd lepszy od ziemniaczanych :) Pozdrawiam !

      Usuń