poniedziałek, 22 sierpnia 2016

zupa cebulowa

Prosta, smaczna zupa, kto by pomyślał, że cebula może tak słodko smakować :) 
Zupa do której prawie nic nie potrzeba, tylko trochę czasu i cebuli :)


Gotujemy bulion warzywny z włoszczyzny...


Obieramy cebulę i czosnek, kroimy ...


Na grzanki przygotowujemy chleb...


Cebulę i czosnek dusimy na patelni...


Chleb wstawiamy do piekarnika na 15min 200 st. C ...


Jak cebula z czosnkiem dobrze się zeszkli to podlewamy trochę bulionem...
 Przez chwilę trzymamy na patelni, przyprawiamy tymiankiem solą, pieprzem i dolewamy do garnka.


Podajemy z grzankami i serem...


 Smacznego ! 

2 komentarze:

  1. Prosty a zarazem ciekawy przepis , jutro go wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) cieszę się, że się podoba :) ... znawcy mówią jednak, że cebulowa musi być z dodatkiem koniaku :) a ich oponenci, że z białym winem :) :) :).... a nam bardzo smakuje bez tych dodatków :) Polecam <3

      Usuń