Smaczne, kruche, maślane ciastka bez pieczenia. Przygotowujemy je w zamrażarce.
--
--
Paczkę herbatników 350-400 gr , kruszymy w misce i dodajemy 200 g roztopionego masła.
--
Dokładnie mieszamy i nakładamy łyżką na blaszkę do babeczek, którą wcześniej
zaklejamy folią spożywczą. Potem małą szklanką odciskamy zagłębienia.
Tak przygotowane, wkładamy do zamrażarki na 25-35 minut.
Następnie schłodzone maślane foremki wyjmujemy i napełniamy np. bitą śmietaną lub
sernikiem na zimno, \albo schłodzonym budyniem, masą kajmakową... opcji jest b.dużo.
Ja dałem serek waniliowy i bitą śmietanę, a ozdobiłem kandyzowaną wiśnią.
Serwujemy od razu, znikną na pewno bardzo szybko.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz