Nietypowa i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej.
Skład: kapusta 0,6-0,8 kg, pęczek koperku, pęczek szczypiorku,
pęczek rzodkiewek, 1-2 marchewki , 1 średnia cebula czerwona lub biała,
4-5 łyżek dobrego oleju, sól i pieprz do smaku. wg swoich upodobań.
*** opcjonalnie 1 łyżeczka cukru i 1 łyżeczka octu, szczypta ziół np. oregano.
--
Kapustę szatkujemy, kroimy nożem lub ucieramy na grubych oczkach.
Pozostałe warzywka ucieramy-kroimy-siekamy wg swoich preferencji.
--
--
Wszystko łączymy w dużej misce, doprawiamy, dolewamy olej i mieszamy.
Przekładamy do miseczki i posypujemy zieleniną, chowamy na 1 h do lodówki.
--
--
--
Serwujemy schłodzone
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz