niedziela, 18 sierpnia 2019

Surówka z kapusty pekińskiej

Nietypowa i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej.


Skład: kapusta 0,6-0,8 kg, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, 
pęczek  rzodkiewek, 1-2 marchewki , 1 średnia cebula czerwona lub biała,
 4-5 łyżek dobrego oleju, sól i pieprz do smaku. wg swoich upodobań.
*** opcjonalnie 1 łyżeczka cukru i 1 łyżeczka octu, szczypta ziół np. oregano.


--


Kapustę szatkujemy, kroimy nożem lub ucieramy na grubych oczkach.
Pozostałe warzywka ucieramy-kroimy-siekamy wg swoich preferencji.


--


--


Wszystko łączymy w dużej misce, doprawiamy, dolewamy olej i mieszamy.
Przekładamy do miseczki i posypujemy zieleniną, chowamy na 1 h do lodówki.


--


--


--


Serwujemy schłodzone 


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz