wtorek, 27 sierpnia 2019

Schab w pomarańczach z ananasem

Super schab dla poszukiwaczy smaków.


--


Skład: schab 1,5 kg, 2 pomarańcze, 2 cebule, główka czosnku, puszka ananasów, 
do przyprawienia sól, pieprz i trochę oleju 4-6 łyżek stołowych.


--


--


--


Umyty świeży schab kroimy na grube plastry i przyprawiamy solą i pieprzem.
Do przełożenia szykujemy plastry cebuli, pomarańczy i ananasa...a także czosnek.
Potem w naczyniu układamy wszystko na przemian, polewamy olejem i wstawiamy
do nagrzanego piekarnika na 90 min/ 200 st.C i dopiekamy odkryte 10-15 min/180 st.C
# można dodać syrop z ananasa i również ulubione przyprawy. 


--


--


--


--


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz