niedziela, 4 sierpnia 2019

Surówka z kapusty z papryką

Bardzo pyszna surówka, którą szybko możemy przygotować.


--


Skład: mała główka kapusty, 3 połówki papryki w różnych kolorach, 5 łyżek oleju, sól pieprz, zioła.


Kapustę obieramy z liści i ucieramy na tarce.


--


--


--


--


--


Paprykę myjemy w zimnej wodzie, kroimy na części i ucieramy lub drobno kroimy.


--


--


--


--


--


--


--


--


Przygotowane, utarte, pokrojone, posiekane...umieszczamy w misce przyprawiając do smaku
solą, pieprzem i ziołami (opcjonalnie ciut- łyżka octu jabłkowego, łyżeczka cukru) dodajemy olej.
Koniecznie przed podaniem schładzamy w lodówce +6 st.C minimum 1 h. 
Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz