czwartek, 4 lutego 2016

karkówka

Pyszna pieczona karkówka.
Fantastycznie prezentuje się na zdjęciu, pięknie pachnie cały dom, a najlepiej smakuje.


Przygotowanie jest tak proste, że każdy może to zrobić :)) 


Potrzebny jest ładny kawałek mięsa, sól, pieprz, czosnek, majeranek i trochę oleju.


Przyprawy  łączymy razem z olejem, a karkówkę układamy do naczynia żaroodpornego.


W naczyniu smarujemy przyprawami.
Tak przygotowane mięso, odstawiamy do lodówki na godzinę lub pieczemy od razu.


Piekarnik ustawiamy na 200 st.C / 2 h . Czas pieczenia,  to na 1 kg / 1 h .


Na 15 minut przed końcem pieczenia można zdjąć pokrywę, żeby przypiec z  wierzchu.


Możemy spożywać na gorąco, do obiadu.


Po wystudzeniu, mamy świetną domową wędlinę do kanapek :))


Takiej karkówki w sklepie nie kupimy :))


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz